Mr. Emma Hoffman

Emma Hoffman is advocaat sinds 2003 en gespecialiseerd in strafrecht en psychiatrisch patiëntenrecht.

Tijdens haar studie heeft zij de praktijk ervaren door bij de rechtbank te Arnhem te werken als griffier bij politierechterzittingen en als griffier bij de Penitentiaire kamer van het Gerechtshof (TBS-verlenging) en bovendien als een van de ‘uitverkorenen’ een aantal dagen ‘proef te zitten’ in de (destijds) nieuwe penitentiaire inrichting te Roermond. Door haar jarenlange ervaring, die zij opdeed bij Cleerdin & Hamer Advocaten in Almere en daarna bij Shioda te Hilversum in grote en kleinere strafzaken staat zij cliënten kundig en kordaat bij juist op die momenten dat dit voor hen zo belangrijk is. Hetzelfde geldt zeker ook voor bijstand aan personen die om welke reden ook in aanraking (zijn ge)komen met de psychiatrie.

Strafrecht

Naast het commune (‘gewone’) strafrecht, zoals geweldsdelicten (waaronder moord en doodslag) vermogensdelicten (diefstal, fraude) zeden- en drugszaken (Opiumwet) is zij gespecialiseerd in verkeersstrafrecht (WVW), jeugdstrafrecht en TBS-zaken ( nu juist dit vlak grenst aan de rechtsgebieden waain zij gespecialiseerd is).
Ook voor beklagzaken kunt u bij haar terecht. Beklag kunt u onder andere aantekenen wanneer u het niet eens bent met een beslissing genomen door de directeur van de instelling waar u zich in detentie bevindt.

In verschillende mediagevoelige zaken trad mr. Hoffman op als advocaat. Zo stond zij met succes een van de hoofdverdachten bij in het ADAX proces (waarbij het supportershome van ADO Den Haag in brand gestoken was) en andere grote Ajax-hooligan zaken. Tevens trad zij op als advocaat van de minderjarige Tim, die werd gedagvaard omdat hij zijn ouderlijke woning verdedigd had tegen een inbreker die hij op heterdaad betrapt had en werd vrijgesproken. Ook stond zij diverse ambtenaren in functie bij die in het kader van hun werkzaamheden in aanraking kwamen met het strafrecht.

Emma Hoffman is lid van de NVSA, de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Lees meer over strafrecht.

Psychiatrisch Patiëntenrecht

Behalve op het gebied van strafrecht is mr. Hoffman ook werkzaam op het gebied van zaken betreffende psychiatrisch patiëntenrecht, waarbij zij personen bijstaat die gedwongen zijn opgenomen of worden in een psychiatrische instelling (GGz) dan wel opgenomen zijn geweest. Zij staat mensen bij voordat, tijdens en nadat men is opgenomen en staat hen bij terzake de (dreigende) opname en daarnaast verleent zij bijstand terzake de interne rechtspositie van degene die opgenomen is.

Zij is lid van de vPAN (Specialisatievereniging van psychiatrie advocaten Nederland) en VBAU (Vereniging van psychiatrisch patiëntenrecht advocaten Utrecht). Lees meer over psychiatrisch patiëntenrecht.

Emma Hoffman is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 035-3030180 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (ook buiten kantooruren).